Vanliga frågor vi brukar få handlar om vad man behöver tänka på vid sitt besök hos oss, hur lång tid riskutbildning 2 tar, vad man gör på halkbanan och vad risk 2 kostar. Här hittar du både frågorna och svaren.
Kan jag och en vän boka halkkörning tillsammans och placeras i samma grupp/bil?
Ja, men meddela gärna detta när du bokar.
Måste jag ha körkortstillstånd för att få genomföra utbildningen?
Nej, du behöver inget körkortstillstånd. Men vi som utbildar i risk 2 vill att man skall kunna köra bilen självständigt.
Behöver jag ha legitimation med mig?
Ja det behöver du! För att vi ska kunna rapportera till Transportstyrelsen att du har genomfört din riskutbildning med godkänt resultat, behöver du kunna visa upp giltig legitimation vid kursstarten.
Finns det någon mat att köpa på plats?
Vi erbjuder tyvärr ingen mat, men vi har alltid kaffe och te som vi bjuder på och vi säljer bars/kexchoklad och läsk.
Vad är risktvåan?
Risktvåan (halkbana) är den andra delen av två riskutbildningar och är en obligatorisk utbildning för att få körkort.
Vad gör man på risk 2?
Du får bland annat öva på slalomkörning mellan koner, bromsövningar - lära dig hur bromssträckan påverkas i både halt och torrt väglag, sväng i hal kurva, undanmanöver (väja för ett hinder). Läs mer om övningarna här.
Hur förbereder man sig för halkbanan?
Bästa förberedelsen inför halkbanan är att man har övningskört mycket. Det viktigaste är att man följer de instruktioner som ges av våra lärare samt att vara uppmärksam, så kommer allt gå bra.
Hur går halkbanan till?
Under halkkörningen sitter du i bilen tillsammans med instruktören som vägleder dig. Ibland sitter två elever i samma bil. På halkbanan turas ni då om att köra på det hala underlaget. Körningen är indelad i flera olika moment som ni övar på.
Kan man bli underkänd på halkbanan?
Ja, om man inte uppfyller utbildningsmålen - vilket är sällsynt. Det kan vara att man inte lyssnar på instruktioner från läraren, inte håller hastigheten eller buskör på övningsområdet.
Kan jag utföra riskutbildning del 2 före del 1?
Ja, du kan välja själv i vilken ordning du vill genomföra riskutbildningarna. Det är dock rekommenderat att gå riskutbildning 2 i slutet av din utbildning, eftersom det kräver att du har förmågan att manövrera bilen. På så sätt är du bättre förberedd inför riskutbildning 2. Båda kurserna måste dock vara registrerade hos Transportstyrelsen innan kunskaps- och körprov kan utföras.
Kör jag med min privata bil på halkbanan?
Nej, vi tillhandahåller bilar och det ingår i priset.
Måste jag vara inskriven på en trafikskola för att få boka riskutbildning del 2 hos er?
Nej, du behöver inte vara inskriven på en trafikskola för att kunna boka, du kan enkelt boka din riskutbildning del 2 här.
Vad kostar risk 2?
Risk 2 kostar 2.000 kr.
Hur bokar man risktvåan?
Du bokar risktvåan enkelt via vår bokningssida.
Vad händer efter utbildningen?
När din Riskutbildning del 2 är godkänd rapporterar vi det direkt till Transportstyrelsen. Du kan då fortsätta med din körkortsutbildning utan några ytterligare åtgärder.
Behöver jag anmäla till Transportstyrelsen att jag är godkänd på utbildningen?
Nej, vi skickar in elektroniska rapporter till Transportstyrelsen varje dag. Så du behöver inte göra något själv.
Hur länge gäller risk 2?
Giltighetstiden för risk 2 (riskutbildning 2) går ut den dag du tar ditt körkort eller gäller i högst fem år.
Boka din plats på vår halkbana idag och öka din säkerhet bakom ratten.
Boka halkbanaDen här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.
Stockholms Trafikövningsplats AB Bromma Halkbana använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.
Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.